Humanae vitae Ihmisarvoista elämää sikiöstä senioriin

Hatunnosto Soinille moniarvoisuuden puolustajana

YLEn puheenjohtajatenteistä viimeisessä Timo Soini lopultakin selvensi Perussuomalaisten kehitysapu-teoreemia niin selväsanaisesti, ettei jäänyt tulkinnanvaraa siitä, mikä puolueen linja oikeasti on. Puoluehan suorastaan kannattaa kehitysavun lisäämistä!

Perussuomalainen ratkaisu kehitysavun heikon tason korjaamiseen on sekä oikea että mitä luultavimmin toimiva: vapaaehtoisuus ja lahjoitetusta summasta jo maksetun veron (esim. ansiotulosta) helpottaminen. Yksityiskohtiin en ole tutustunut, enkä tiedä onko niitä PS:n ohjelmaan kirjattukaan, mutta periaate on taatusti holhoamisesta tarpeeksensa saaneisiin suomalaisiin vetoava. Kansalainen voisi ihan itse päättää, mille kehitystyötä tekevälle järjestölle tai millaisia tarkoituksia varten hänen tukensa kohdistetaan.

Soinin esittämä ratkaisu osuu hyvään saumaan, kun mm. eräiden kristillisten lähetystyöjärjestöjen tukea on evätty kolmannella sektorilla hääräävän punavihreän hegemonian painostuksesta. Yksi suurista tekijöistä valtiollisen ja valtion tukia välillisesti (mm. Ev. lut. kirkon kautta) hyödyntävän kehitysavun suosion laskuun ovat juuri nämä ideologisin perustein mm. homottamista ja sterilointeja kehitysmaihin tuputtavat tahot, joille ihmisten auttaminen heidän omilla ehdoillaan on vierasta.

Kun kehitysavussa kiinnostus kohdistuukin ideologian vientiin ihmisten tarpeiden kohtaamisen sijasta, ollaan aivan väärillä raiteilla - - ja sitten jälkikäteen ihmetellään, miksi terveydenhuoltohenkilökuntaan kuuluva henkilö saatetaan surmata, vaikka "hän ei tehnyt mitään pahaa". Paikallista kulttuuria täytyy kyetä ymmärtämään, myös sitä, että luku- ja kirjoitustaidottoman naisen hedelmättömäksi tekeminen ei ole jotain, mihin voidaan ryhtyä naisen synnyttämien lasten määrää arvottamalla, parin tulkin kautta käydyn keskustelun jälkeen. Ja mitä luultavimmin ei myöskään ilman aviomiehen läsnäoloa ja päätökseen osallistumista. Miten vieras tämä ajatus sitten kukkahattutädeille voikaan olla.

Soini luottaa kansan karttuisaan käteen ja on siinä oikeassa. Kehitysavun kokonaistaso tulee vastineena annettujen verohelpotusten myötä nousemaan. Ja mikä tärkeintä, kansalaisten puolesta arvovalintoja tekeviä byrokraatteja vapautetaan työmarkkinoille etsimään oikeasti tuottavaa työtä. Tämä on kiitettävä ja aidosti moniarvoisuutta edistävä ajatus Perussuomalaisilta. Kaikki kannustus siis Soinille asian edistämisessä seuraavassa hallituksessa. Mikä onnistuneekin koht' helposti, kun kehitystukirahoitettua yksiarvovientiä ajavat Vihreät ja Vasemmistoliitto mitä todennäköisimmin eivät ole hallituskumppaneina.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Et tainnut ajatella ihan loppuun saakka. Minkä verran olettaisit tyypillisen itsekeskeisen persukannattajan laittavan kehitysapuun. Tai sellaisen pienituloisen joka joutuu pohtimaan jokaisen euron käyttöä. Laskeskele sitten siitä minkä verran hyväntahtoisille ja suurituloisille jää lahjoituksin kerättävää. Tuskin persujen mallilla kehitysapurahat nousevat. Koko ehdotuksen ainoa idea on nuoleskella rasistiäänestäjiä. Ei suinkaan helpottaa maailman köyhien ahdinkoa.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Miksi niiden, jotka eivät halua laittaa kehitysapuun latin latia, on pakko kuitenkin osallistua verotuksen kautta?

PS:n malli, jossa maksamiseen osallistutaan vapaaehtoisesti, on ainoa demokraattinen vaihtoehto.

Sama koskee mm. YLE-veroa, jota nykyään maksavat myös TV:a katsomattomat.

Petri Muinonen

Börje, kylläpä vaan ajattelin. Ainakin hyvän matkaa lähemmäs Loppua kuin Vihreät perustuloa kannattaessaan.

Hyväntahtoisille keski- ja suurituloisille jää aivan sopivasti kerättävää, kun ei tarvitse avuksi annetuista euroista maksaa veroa niiden ansaintavaiheessa.

Itsekeskeisten Vihreitten osallistumisen puolesta en löisi vetoa, edes suurituloisten. .)

Itsekeskeisistä kokoomuslaisista, keskustalaisista, koodeeläisistä, ärkoopeeläisistä, demareista, vasemmistoliittolaisista, tai eduskuntaan kuulumattomien puolueiden jäsenistä en lausu arvioita. Puoluekannasta riippumatta laskenkin muiden kuin juuri itsekeskeisten varaan, mikset myös sinä?

Käyttäjän paskapuhetta kuva
Teemu Paavilainen

Oikein toteutettuna tämä varmasti toimisi. Valtiollinen lista jossa on sitten pirusti eri vaihtoehtoja joihin rahaa lähettää

1. Nepalin orvot ry.
2.Swazimaan kuninkaan vaimojen virkistysrahasto
3. Syyrian pakolaisleirien tuki
4.jne.
5.jnejne

Tiedä sitten kuinka monta seteliä se kustantaisi, mutta jossain esim. netissä vois olla sitten koottuna eri järjestöjen esittelyitä. Olkoon sitten Pipsa kertomassa kuinka tonnilla saatiin rakennettua kaivo ja huussi viiteen kylään kun ei turhia törsätty, tai kuninkaanvaimo nro.9 kyynelehtimässä kuinka hänen palatsistaan puuttuu vielä platinaiset ovenkahvat, ja vartijoiden rynkyistä uupuu timanttiupotukset

Minna Eerolainen

Käsitinkö oikein että kirjoittaja on KD:n kannattaja? Arvostan Päivi Räsästä koska hän ei kirjoittaisi mitään noin kyynistä maailman vähäosaisista. Olen kerran kuullut hämmentävän ilmaisun "järkikristitty". Tämän täytyi nyt olla sitä.

Petri Muinonen

Niin mikä ilmaisussani ilmensi kyynisyyttä maailman vähäosaisia kohtaan? Vai tarkoitatko ihan tosissasi maailman vähäosaisilla vihreitä ja vasemmistoliittolaisia??

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Koko kansalle tulisi tehdä kysely "kuinka haluaisit veroja käytettävän" jossa olisi henkilön vero kertymä ja jaottelu sen mukaan mihin suomalaisen veroja mitenkään paljon. Sitten olisi liukusäätimet joista voisi säätää miten paljon haluaisi itse käytettävän mihinkin.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kukaan eikä mikään estä ketään perussuomalaista tai muunkaan puolueen kannattajaa nytkään laittamasta vaikka puolta joka tilistään juuri sentyyppiseen kehitysapuun kuin itse haluaa.

"Koko ehdotuksen ainoa idea on nuoleskella rasistiäänestäjiä." Uimosen arvio on tässä tilanteessa mielestäni kohdallaan.

Petri Muinonen

Minuun vetoavat kaikki lupaukset minulta kannettujen verojen kohdentamiseen omien arvojeni mukaisesti. Niihin arvoihin eivät kuulu esimerkiksi aborttiklinikoiden pystyttämiset muslimimaihin - tai yhtään minnekään.

Nykyiset verotuksen kautta kanavoidut kehitysavun n. 0,5% BKT:stä voivat helposti kasvaa 0,7% tavoitteeseen ja ylikin, kun sitäkään vähää ei oteta viranomaistoimena, vaan annetaan ihmisten itse vaikuttaa kohdentamiseen ja ei veroteta (ainakaan yhtä jyrkästi kuin muuten) niistä ansioista, joita lahjoituksen eteen on tienattu.

Börjen rasistikortit on täällä usarissa niin nähty - - sellaista perussuomalaista ehdotusta ei olekaan, jota Börje ei yrittäisi leimata rasistiseksi. Sääliksi käy moinen katkeruus.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen
Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Kehitysapu olisi suunnattava pyyteettömästi oikein ja aloittaa köyhimmistä maista.
Muutoin apu menee helposti vastavuoroisuuteen. Antajamaa laskee hyöhyvänsä antamastaan avusta.
Kehitysavun kanavoiminen esim. kristillisten lähetysjärjestöjen kautta saattaisi olla tehokkain tapa.
Köyhät maat, kehitysavun kohteet, pitäisi opettaa itse auttamaan itsään tekemällä työtä ja hyödyntämällä oman maansa resursseja.
Lopuksi erään ruotsalaisprofessorin kyyninen kehitysavun määritelmä:
"Kehitysapu on sitä, että rikkaiden maiden köyhät keräävät varoja köyhien maiden rikkaille". Tällaista kehitysapua pitäisi karsia reippaasti.

Toimituksen poiminnat