Humanae vitae Ihmisarvoista elämää sikiöstä senioriin

Lindströmin "pihvi" on noudattaa eduskunnan tahtoa

Ja ennenkaikkea istuvan eduskunnan, jos edellinen ja nykyinen eduskunta päätyisivät avioliitto-käsitteen määrittelyssä vastakkaisille kannoille.

KD:n eduskuntaryhmä ehätti jo tukemaan oikeusministeri Lindströmiä (ps) hänen lausunnossaan, ettei hän esittelisi edellisen eduskunnan äänestämää avioliittolain muutosta hallituksessa. Lindströmin varovaisuudelle on muitakin perusteluja. Syksyllä eduskunnalle tulee käsiteltäväksi kansalaisaloite, jossa puolletaan voimassaolevaa tapaa mieltää avioliitto miehen ja naisen väliseksi liitoksi. Tämän uuden kansalaisaloitteen hyväksyminen eduskunnassa ei siis edes riistäisi kenenkään oikeuksia, koska homojen väliset liitot avioliitoksi nimeävä laki ei ole vielä astunut voimaan.

Uudella eduskunnalla on kaikki edellytykset äänestää tämän aloitteen puolesta, varsinkin kun vasemmiston kannatus on flopannut historialliseen minimiinsä, Vihreät eivät ole hallituksessa ja vaa'assa painaa valiokunnat ja suuren salin päätöksenteon kuukausiksi lamaannuttava valmistelu- ja äänestysrupeama, jos avioliittolain muutos ja sen mukanaan tuomat säädösmuutokset todella haluttaisiin viedä eduskunnan läpi.

Vaakakupissa on tietysti eri laajuisille ryhmille tärkeitä asioita:

1) ne miehet, jotka vähemmistössä sitten lopulta päättäisivät avioitua, saisivat hyvää mieltä myös siitä, että sodomiaa voitaisiin kutsua tavaksi toteuttaa avioliittoa.

tai se, että

2) lainsäädäntöelimet kykenisivät hoitamaan ripeästi koko Suomen talouden kuntoon laittamiseksi tarvittavan lainsäädäntötyön, jota mm. normitalkoot ja terveydenhuoltouudistus edellyttävät

Pääministeri Sipilä kyennee priorisoimaan hallituksensa työskentelyä ja ottamaan huomioon myös nykyeduskunnan kannan avioliitto-määritelmään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Miten te kristillisdemokraatit olette ajatelleet lesbojen toteuttavan avioliittoaan? Voin hyvin kuvitella teidän pohdiskelleen sitäkin asiaa tosi pitkään.

Petri Muinonen

Itse lainsäädäntökysymykseen sinulla ei sitten ole sanottavaa.

Oikeus rakastaa, se ei ole keltään pois jne. iskulauseet SETAn taholta ovat täysin off-topic: perimmäisenä tarkoituksenahan gender-oikeuksien ajajilla ei ole homojen ja lesbojen oikeus avioliittoon (mullekin yks hailee), vaan kun se titteli on saatu, jalkautua kouluihin opettamaan eri gender-tyyppien samanarvoisuutta. Lapsilla ei ole vielä valmiita mielipiteitä ja koulu on se paikka, missä niitä mielipiteitä voidaan helpoiten syöttää ja lasten perheen kasvattajan oikeuksien yli on helpointa kävellä.

Oliko tarpeeksi selkeästi muotoiltu? Eli menkää homot ja lesbot vaan avioon, siitä tässä on kyse vain sen aikaa kunnes ko. laki hyväksytään. Jos kyse olisi pelkästään avioliitto-oikeudesta, sen antaisin mielihyvin. Mutta kyse on adoptio-oikeudesta ja ylipäätään siitä, että homoille ja gender-propagandalle annetaan oikeuksia vaikuttaa muiden lapsiin.

Tiesitkö, että pedofilia on yksi gender-laji, oliko niitä viime kuuleman mukaan 58 erilaista?

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Tiesitkö, että on olemassa sellainen asia kuin aikuisten ihmisten keskinäinen suostumus?

Pedofilia ei ole oikein, koska toinen osapuoli ei ole aikuinen, joka voi antaa suostumuksensa. Se on sairasta vallankäyttöä.

Mutta useinhan kun ei ole oikeita argumentteja verrataan ihmisen normaalia seksuaalisuutta muihin muotoihin, jotka eivät perustu millään tavalla normaalien aikuisten ihmisten kanssakäymiseen.

Petri Muinonen Vastaus kommenttiin #5

Tiedän. Mutta pedofilian lukeutuminen gender-tyyppeihin ei katso ikää. Saksassa Vihreillä oli männävuosina jotain agendaa edistää myös pedofiilien oikeuksia.

http://www.spiegel.de/international/germany/green-...

Oikea sana, sairasta. Mutta luuletko, että tälle aikuisten oikeuksien edistämisen junalle on oikeasti päätepysäkkiä? Varovainen vanhempi varautuu, ettei ole.

Lapsillahan niitä aikuisen oikeuksia ei ole, siksi koulut gender-kiikarissa... Ja käytetään vipuna vanhempien velvollisuutta kouluttaa lapsensa, että voidaan kävellä vanhempien oikeuksien ylitse.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Samanarvoisuushan on koko tämä lakimuutoksen tavoitteena.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Taitaa USA:n raamattuvyöhykkeen häviö nyppiä. :P
"Sodomia" on jo yksi seksuaalisuuden toteuttamismuoto nykyisissä heteroavioliitoissa ;=)

Petri Muinonen

Jos pidät sodomiaa avioliiton toteuttamismuotona, se ei TODELLAKAAN ole minulta poissa.

USAn korkeimman oikeuden päätöksestä ei kärsi vain ns. raamattuvyöhyke, vaan ne muutkin osa-valtiot, joissa itsemääräämisoikeuden yli käveltiin.

Ks. vastaukseni yllä syistä miksi kärsitään. Kyse on pyrkimyksestä syöttää gender-teoriaa lapsille ja ulkoistaa lasten moraalikasvatus pois perheiltä. Kuvitellen, että perheissä on se vika, miksi homoseksuaalit ovat itsetuhoisia.

Tässä on alkamassa varsin laaja gender-ideologisen ehdollistamisen syöttö opetusjärjestelmän kautta. Kokeilu, jossa lapsia käytetään koekaniineina.

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Millähän tavalla täysin normaali lainsäädännön muutos "tukkii valiokunnat ja suuren salin"?

Sano vaan rehellisesti, että inhoat homoja ja heidän elämäntapaansa, koska uskot 2000 vuotta vanhaan satukirjaan ja sen kirjoittajien näkemyksiin. Se on paljon ymmärrettävämpi viesti kuin väärät faktat.

Petri Muinonen

Avioliittolain muutos vaatii erittäin suuren määrän korollaarimuutoksia kaikkiin lakeihin, joissa mainitaan avioliitto. Nämä muutokset on äänestyttäen vietävä lainsäädäntömekanismien läpi, ja niiden lukumäärä ylittää moninkertaisesti "täysin normaalin lainsäädännön muutoksen" Suosittelen tutustumista aiheeseen.

Sanon rehellisesti, etten inhoa ainakaan niitä homoja ja lesboja, jotka tunnen. Niitä heistä, jotka ovat valinneet elää siveydessä ja taipumustaan seksissä toteuttamatta, ihailen suuresti. Niitä taas, jotka elävät taipumustensa mukaan ymmärrän, koska liha ON heikko.

Se, mitä vastustan kivenkovaan, on gender-teorian opettamisen salliminen kouluissa ja halu viedä moraalikasvatuksen ja sukupuolikasvatuksen oikeus vanhemmilta. Katsotaanpa millainen vääntö siitä Suomenkin alakouluissa tulee, kun aletaan esitellä homoseksiä ennenkuin biologiassa on edes käsitelty ihmisen sukupuolta.

Tiesitkö, että pedofilia on myös yksi gender? Gender-opetus halutaan nyt viedä mahdollisimman lähelle lapsia ja mahdollisimman kauas vanhempien ja lasten muun sosiaalisen kontekstin vaikutuspiiristä. Siinä se pohjimmainen syy, miksi haluan tätä kehitystä hidastaa. Ihan suorasukaisesti sanottuna.

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Suurin osa laeista aiheuttaa muutoksia myös muihin lakeihin. Tämä laki aiheuttaa niitä lähinnä niihin lakeihin, joissa mainitaan rekisteröity parisuhde. Vähemmän niihin, joissa mainitaan avioliitto, koska avioliitto ei lakiteksteissä lue miehen ja naisen liittona vaan avioliittona. Kun uusi avioliittolaki astuu voimaan on lakitekstin mukainen käsitys avioliitosta sen jälkeen sen mukainen.

Aika paljon on nimittäin aiheeseen tullut tutustuttua juurikin sen takia, että vielä yhä riittää ahdasmielisiä pöhelöitä, jotka uskovat teknisiin viivytyksiin ja kikkailuun sen sijaan, että kunnioittaisivat sitä samaa demokraattista päätöksentekoa, jota kovasti huutelevat "syksylle".

Et inhoa siis niitä ihmisiä, joita tunnet. Ihailet heitä, jotka eivät ole omia itsejään ja elä itsenänsä. Varsin erikoista.

Edelleen toistan asian. Pedofiliaa ja homoseksuaalisuutta verrataan kun on järkiargumentit lopussa. Toisessa on kyse kahden aikuisen ihmisen keskinäisestä suostumuksesta ja seksuaalisuudesta. Toinen on sairasta vallankäyttöä. Tietänet varmaan itsekin kumpi on kumpi.

Voisiko saada jonkun asiallisen linkin tai oikean termin tuolle Gender-opetukselle, 58-genderille ja sille miten pedofilia muka sinne mukaan lasketaan?

Petri Muinonen Vastaus kommenttiin #11

Itselläsi "ahdasmielinen pöhelö" astuu kuvaan, "kun on järkiargumentit lopussa"

:D Taputukset tälle mielikuvitushenkilöllesi. Lapsena monilla oli mielikuvituskavereita.

Ihailen homoseksuaaleja, jotka elävät siveydessä. Miksi SINÄ olet oikea henkilö sanomaan HEILLE, etteivät he ole omia itsejään tai elä omana itsenään? Onko seksuaalisuuden lihallinen toteuttaminen yht'äkkiä kaikille pakko? Kenen arvostuksissa, sinunko?

Tähän emblematisoituu koko homoseksuaalisuuden tila: edes ns. homojen puolestapuhujat, kuten oletan sinun itsesi kuvittelevan, eivät anna homojen elää yksilöinä omien valintojensa kanssa, vaan ovat ensi tilaisuuden tullen valmiita pakottamaan nämä tiettyihin valmiisiin muotteihin! No, jos ei riitä 58 gender-tyyppiä, pitäiskö lisätä 59. jossa homo elää seksuaalisuutensa siveästi? Vai oliko se jo luettelossa?

Viljo Häggman Vastaus kommenttiin #11

"Pedofiliaa ja homoseksuaalisuutta verrataan kun on järkiargumentit lopussa."

Miten niin?
Siellä ne ovat kummatkin seksuaalisen suuntautumisen normaalijakauman äärilaidoilla monien muiden perversioiden joukossa. Homot eivät enemmistöksi selittämällä tai kieltämällä muutu sen enempää kuin pedofiilit, nekrofiilit, zoofiilit tai mitä niitä eri mausteita sitten onkin.

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

En voi käsittää, mikä ihmeen oikeus Kristillisillä ja muilla erilaisiin uskontoihin perustavilla ihmisillä on puuttua muiden elämään? Siitähän tässä on kysymys? Ei uusi tasa-arvoinen laki vaadi ketään menemään naimisiin samaa sukupuolta olevan kanssa! Millä oikeudella jokin tarina tuhansien vuosien takaa, voisi tai saisi estää nykypäivänä ihmisten tasa-arvoisen kohtelun? Eläköön uskovaiset kuten haluavat, mutta jättäköön muut ihmiset ja toisin uskovat rauhaan. Heillä ei ole oikeutta määrätä muiden ihmisten elämästä.

Petri Muinonen

No siitähän tässä EI OLE kysymys. Gender-asian edistäjät haluavat sinutkin saada niin uskomaan.

Minulla ei ole oikeutta (saati OIKEASTI kiinnostusta) puuttua homojen tai lesbojen elämään.

MUTTA VAADIN samaa myös oman lapseni kohdalla: gender-intoilijoilla EI OLE OIKEUTTA opettaa tai vaatia koulussa opetettavaksi lapselleni, että homoseksi on sama asia kuin heteroseksi. Ja tähän avioliittolain muuttaminen tähtää, itse avioliitto on yhdentekevää koko SETA-projektin kannalta. Kuka heistä edes menee naimisiin?!? Parikymmentä vuosittain? Peanuts!

Subsidiariteetti, läheisyysperiaate, kristillisdemokratian perustaa. Tässä nimenomaisessa tapauksessa sen voisi muotoilla vaikka siten, että tiedän homoja paremmin, mikä on lapseni edun mukaista.

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Petri,

Mikä ihme sinussa homoudessa noin kauheasti ahdistaa? Kuka on väittänyt että homoseksi on sama kuin heteroseksi? Eihän tuossa ole päätä, eikä häntää tuossa sinun vuodatuksessa. Homot eivät missään nimessä tai ikinä pidä heteroseksiä samana asiana. Niillä on vissi ero. Lapsille tulee opettaa, että olemme jokainen erilaisia ja toisia sekä heidän oikeuksiaan pitää kunnioittaa. Myös homojen tulee kunnioittaa heterojen oikeuksia, vaikka sinunlaisesi heterot suorastaan oksentavat homojen oikeuksien päälle ja tasa-arvolle. Mieti mitä ihmettä sinä oikein ajattelet? Käsityksesi on täysin sinun omaasi tai kanssa uskonveljien ja siskojen keksimää satua. Pysähdy ja mieti, miksi homous saa sinut sekaisin?

Homous ja yleensäkin seksuaalisuus on perinnöllistä eli siihen ei voi yksilö vaikuttaa. Se ei ole mitään mitä voi valita. Sinäkään et voi valita homoutta, jos et ole aidosti homo. Niin kuin et silmiesi väriä tai muuta ominaisuutta itsessäsi. Miksipä lapselle ei saisi kertoa, että meitä on monenlaisia ja tieto ei tee ketään homoksi tai heteroksi. Vaikka sinä niin ilmeisesti kuvitteletkin niin. Ja jos yksilö voi toki valita homoseksin ja heteroseksin välillä, jos hän on bi seksuaali.

Petri Muinonen Vastaus kommenttiin #15

Tuosta kommentistasi kuultaa läpi sama vanha SETA-aktivistienkin käyttämä keino pyrkiä "ad personam" -argumenteilla vähentämään vastapuolen argumentteja, nostaen epäilyksiä tunteellisesta suhtautumisesta homoseksuaalisuuteen. Ei ole mun tapaus, ikävä tuottaa pettymys.

Niin homoja, lesboja kuin heteroitakin kohtaan tunnen rakkautta (agape) kristillisessä mielessä, toivon heidän kaikkien valitsevan pelastuksen uskon kautta.

Ja että homot saavat sekaisin... no ei oikeasti, koska juuri gender-teorian hyvinkin vähän sekavien edistäjien vuoksi vastarinnassa pitää järjestää ajatuksensa myös sen suhteen, miten hillitä sukupuolivalistuksen yksipuolistumista homo-julistukseksi kouluissa sen jälkeen, jos/kun homoliitot hyväksytään avioliitto-nimikkeen alle.

Näin on käynyt muuallakin, joten miksei Suomessa? Vastatoimet on syytä aloittaa ajoissa, ja vaatia koululta neutraaliutta ellei peräti tyystin sukupuolivalistuksen jättämistä kodin tetäväksi siellä missä vanhemmat sen ottavat pedagogisessa, opetusohjelman vaatimassa laajuudessa hoitaakseen.

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu Vastaus kommenttiin #17

Vastatoimet??? Eli että homoudesta ei saa puhua? Ei kertoa?

No annan tämän olla tässä, koska emme puhu samasta asiasta edes. Sinä puhut kuvitelmista ja elät satujen mukaan eli tuhansia vuosia vanhojen tarujen, joista poimit sitten sen mikä sattuu sinua kiinnostamaan.

Toivottavasti jonain päivänä tajuat, että ihmiset ovat erilaisia ja sitä ei voi mikään uskonto tai satu muuksi muuttaa. Jos yritetään, niin siitä seuraa vain pahaa. Leben und leben lassen, bitte! :)

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

On se homoseksi kyllä ihan sama asia kuin heteroseksi. En nyt oikein tiedä, että millaista seksiä kristillisdemokraateilla on tapana harrastaa, mutta me muut lähinnä hinkkaamme erogeenisiä osiamme yhteen nautinnon saavuttamiseksi. Sopii siinä muutenkin hyväillä toki.

Petri Muinonen Vastaus kommenttiin #33

Atte, hienoa että kykenit tuomaan näkemyksesi esiin menemättä henkilökohtaisuuksiin.

Ja mielelläni tämän näkemyksen julkaisen, koska se juurikin kertoo sen yleistyksen tason, mikä tarvitaan, että kyseessä olisi sama asia: ei ole penistä eikä vaginaa, on vain erogeeniset alueet. Eikä ole miestä ja naista. Onneksi suuri osa suomalaisista ei ole ihan tuolla tavoin todellisuudesta vieraantuneita, vaikka sitten jotkut muunlaisin perusteluin onkin helppoa ohjata SETAlaisten illuusioiden maailmaan.

Petri Muinonen

Väsyttääkö? No et ole yksin.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Mielenkiintoinen näkemys. Jos joku on esittämässä jotain muutosta jo hyväksyttyyn lakiesitykseen, sitä ei kannata panna toimeen, koska muutosesitys on olemassa.

Tuo ei kuulosta enää ikiliikkujalta vaan ikiseisojalta. Jotenkin sopii 'aidon avioliitto'lain yhteyteen sen puhtaimmassa suvunjatkamismielessä...

Petri Muinonen

Demokratiassa voidaan tehdä kansalaisaloitteiden käsittelystä ennakkotapaus siinä, miten tulee menetellä jos ehdotetaan muutosta ja sitten tuoreemmalla eduskunnan kokoonpanolla muutoksen perumista. Poliittisessa kentässä tämä on hyvin jakava kysymys, joskaan itse en ole niinkään kiinnostunut avioliiton kohtalosta käsitteenä kuin mahdollisen lainmuutoksen seurauksista koulujen gneder-opetukseen.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ohjelmistojen osalta (mikä ehkä on tutuinta osaamistani) muutos perutaan välittömästi, jos se osoittautuu haitalliseksi. Mutta uutta samaan asiaan vaikuttavaa muutosta ei mielellään laiteta heti perään, koska halutaan nähdä muutoksen vaikutus pidemmällä aikajaksolla.

Avioliittolain muutos ei estä kuntalain muutosta. Mutta toista, välitöntä avioliittolain muutosta kannattaa välttää, ellei se ole välttämätöntä.

D-termiä säätäjässä kannattaa käyttää varoen. Muuten saattaa päästä epästabiiliin järjestelmään...

Juha Kuittinen

Lapsen oikeutta kannattaville on sopiva perinteinen avioliitto.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1175

Paula Saarinen

Tässä kirjoituksessa virheitä riittää, mutta kirjoittajan kommentit ovat vielä pahempia. Jos nyt vaikka aloitat sillä, että selvität mikä on sukupuoli-identiteetin (gender) ja sukupuolisen suuntautumisen (sexual orientation) ero. Ne ovat aivan eri asioita. Googlaamalla löytyy helposti tietoa. Ja onko siellä Suomessa joku nyt muuttamassa koulujen sukupuolivalistusta tai biologian opetusta, niin että tuolle vaahtoamiselle on joku perustekin? Vai onko siellä vain katsottu sitä Massachusettsista kertovaa Youtube-videota, jossa järkevä tiedon jakaminen on demonisoitu ja käännetty ihan muuksi kuin mitä se on?

Petri Muinonen

Petteri (kommentti #27) vastaa kysymykseesi, että onko joku taho joka haluaa opetukseen muutoksia. Lukion ohjelmamuutoksista olen varsin vähän huolissani; sen sijaan tuloillaan oleva pikkulasten aivopesu gender-valikoimaa esitellen, varsinkin ottamatta huomioon näiden keskinäisiä runsauksia, on aivan asiaankuulumatonta ja tuohon lasten kehitysvaiheeseen sopimatonta.

En ole hankkinut tietoa youtubesta, sinä olet siis ainakin yhteen videoon tutustunut? Anteeksi nyt vanhoillisuuteni, mutta pidän perinteistä sanomalehtimediaa luotettavampana tietolähteenä.

Käyttäjän petteripietikainen kuva
Petteri Pietikäinen

Olet ihan oikeilla jäljillä, Petri! Suomea yritetään ujuttaa kohti sukupuolineutraalia "hurlumheitä"... ja "artisti maksaa..."

http://seta.fi/lausunto-luonnoksesta-lukion-opetus...

Petri Muinonen

Jatkan vastausten purkamista, sitä osin kuin eivät menen keskustelun ohitse, sitä myöten kun aika antaa laittaa myös vastineeni näkyville. Tuolta tömähti jonkinlainen panettelu-aalto, mikä ei SETAlaisten agendaa avatessa ollut mitenkään odottamatonta. Katsotaan nyt, mitä niistä viitsii laittaa julkisesti näkyville. Otan USarin sälyttämät oman blogin moderaattorin velvollisuudet vakavasti :D

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Eduskunnan jo hyväksymä ja presidentin vahvistama avioliittolain muutos astuu voimaan 2017 Lindströmeistä ja Räsäsistä huolimatta. Enää eduskunnassa päätetään lain muista kiemuroista. Nillittää toki saa vaikka maailman tappiin.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

"Syksyllä eduskunnalle tulee käsiteltäväksi kansalaisaloite, jossa puolletaan voimassaolevaa tapaa mieltää avioliitto miehen ja naisen väliseksi liitoksi."

Tämä varmuus on kovin ennenaikaista. Rajanahan on tunnetusti 50 000 allekirjoitusta, ja blogistin mainitsemalla on tällä hetkellä 33 563.

Lindström ei ole varovainen, vaan hän venkoilullaan halveksuu eduskunnan äänestämällä muodostamaa mielipidettä ja niin muodoin kansanvaltaa. Onneksi pääministerillä näyttää olevan huomattavasti selväpäisempi käsitys asioista.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Gender-terminologia ei edes kuulu tämän avioliittolain alle. Tasa-arvolaki muutettiin jo tämän vuoden alusta ja siihen liittyy gender-teeman eli sukupuoli-identiteetin opetus eri koulutusasteilla. Itsekin olen ollut kouluttamassa teemasta mm. kaupunkien nuorosotoimen kutsumana luennoitsijana nuorten illoissa. Nuorilla on yleensä paljon kysymyksiä, mikä tietää pitkää iltaa asian parissa.

Petri Muinonen

Ei kuulu ei, mutta oma huoleni koskeekin enemmän juuri 'sukupuoli-identiteetin opetuksen' vientiä kouluihin. Siis identiteettiä ei saakaan enää vapaasti löytää, vaan se 'opetetaan'. Täysin mielipuolten hommaa oikein tieten tahtoisesti kehittää lapsille ja nuorille identiteettiongelmia, kun pitäisi johonkin valmiiseen SETAn identiteettilokeroon mahtua

Tämä mainitsemasi toiminta on paljon vakavammin otettava ideologisen ohjauksen kanava kuin konsanaan avioliitto-statuksen myöntäminen homoliitoille.

Käyttäjän MirjaKolehmainen kuva
Mirja Kolehmainen

Lastenpsykiatri Jari Sinkkonen puhuu sukupuolineutraalista kasvatuksesta alkaen n 15min 40s. Hyvää puhetta jo ennen sitä.

http://areena.yle.fi/1-2633389

Timo Lehtonen

Petri Muinonen kirjoitti blogissaan: ”Tämän uuden kansalaisaloitteen hyväksyminen eduskunnassa ei siis edes riistäisi kenenkään oikeuksia, koska homojen väliset liitot avioliitoksi nimeävä laki ei ole vielä astunut voimaan.”

Jos laki avioliittolain muuttamisesta (156/2015 https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2015/20150156) tulisi voimaan 1.3.2017 ja jos sen jälkeen säädettäisiin muutoslaki, jolla avioliitto palautettaisiin vain miehen ja naisen väliseksi liitoksi, niin siinäkään tapauksessa muutos ei ”riistäisi kenenkään oikeuksia”.

Muutoslailla 156/2015 ei ole säädetty millekään kansanryhmälle tai -ryhmille oikeutta mennä avioliittoon. Ei myöskään siinä tapauksessa, että muutoslaki tulisi voimaan. Koska muutoslailla ei ole saadetty kellekään (uutta) oikeutta, niin muutoslain kumoaminen "ei ole keltään pois".

Suomen voimassa oleva avioliittolaki (234/1929 https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1929/19290234) kohtelee jokaista ihmistä (yksilöä) samalla tavalla riippumatta heidän seksuaalisesta suuntautumisestaan.
Voimassa oleva avioliittolaki mahdollistaa jokaisen naisen ja miehen menevän avioliittoon jo tällä hetkellä, ellei sille ole avioliittolaissa tarkoitettua avioliiton estettä. Avioliittolaki ei edellytä avioliittoon menevältä ihmiseltä minkäänlaista erityistä seksuaalista suuntautumista. Avioliittolaissa ei mainita mitään seksuaalisesta suuntautumisesta, heterosta, homosta eikä lesbosta. Heterot, homot ja lesbot saavat mennä avioliittoon jo nyt. Avioliittolaki ei edellytä, että aviopuolisoiden pitäisi asua yhdessä, olla keskenään sukupuoliyhteydessä, tai että heidän pitäisi saada lapsi. Kumpaakin keskenään avioliittoon aikovaa ihmistä koskevat tasapuolisesti samat avioliittolaissa säädetyt avioliiton solmimisen ehdot. Ketään ei siis ole asetettu eri asemaan voimassa olevan avioliittolain edessä esim. henkilön seksuaalisesta suuntautumisesta johtuen. Ihmiset (yksilöt) ovat tällä hetkellä yhdenvertaisia voimassa olevan avioliitolain lain edessä. Voimassa oleva avioliittolaki on siis tasa-arvoinen!

Avioliittolain muutoslaki muuttaisi 1.3.2017 voimaan tullessaan avioliittolain soveltamisalaa. Jos muutoslaki tulee voimaan, niin silloin ihmisillä on oikeus mennä avioliittoon samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa (ellei sille ole avioliittolaissa tarkoitettua avioliiton estettä) riippumatta siitä, kuuluuko johonkin vähemmistöön vai ei. Tuo oikeus olisi myös heteroilla - heteromieskin saisi mennä avioliittoon miehen kanssa.

Jos joku lukijoista on sitä mieltä, että jonkin edellä kirjoittamani virkkeen sanoma ei pidä paikkaansa, niin pyydän perustelemaan kantasi yksiselitteisesti.

Käyttäjän JoukoKuronen kuva
Jouko Kuronen

Kiitos Petri Muinonen hyvästä kirjoituksestasi. Näiltä varsinkin fundamentalisti kristittyjen halveksijoilta ja nykytiedon, nykykehityksen suunnan ja tieteen ihannoijilta kysyisin mm. miten taloustiede on ratkaissut talousongelmat, miten kasvatustiede on kasvatukseen liittyvät ongelmat, miten sosiaalialan tieteet ovat hoitaneet sosiaalipuolen kuntoon,jne.?? Miten nykyinen kehitys on esim. naisten alkoholinkäytön lisääntyminen 5,8-kertaiseksi 40 vuodessa on edistänyt vaikkapa lasten asemaa perheessä? Miten taas esim. kitaristi Tolosen uskoontulo ja huumeista irtipääsy on haitannut yhteiskuntamme kehitystä? Miksi näin valtavasti käytetään aikaa ja varoja tähän seksuaalisuus asiaan? Puhutaan tasa-arvosta, mutta emmekö riko itse paljon räikeämmin ihmisten tasa-arvoisuutta vastaan esim. pitämällä 800 miljoonaa ihmistä nälässä, olemalla välittämättä mitään Syyrian miljoonista pakolaisista, helposti parannettaviin tauteihin vuosittain kuolevista miljoonista ihmisistä ym. ym. Kyllä tämä länsimaalaisten ihmisten kaksinaamaisuus hävettää. Ihminen on selvästi pahin petoeläin maapallolla, kuten moni on todennut.

Toimituksen poiminnat