Humanae vitae Ihmisarvoista elämää sikiöstä senioriin

Puhelinmyyjän kuulemaa 99v tasavallasta

Mitä kertoo ihmisten turvallisuushakuisuudesta se, että apteekissa eläkeläinen maksaa yli 60 euroa laadultaan samoista D-vitamiineista, jotka puhelinmyynnissä  maksavat 35,70 euroa kotiin toimitettuina? Ja mitä kertoo markkinan sääntelystä se puhelimeen sattuvan apteekkarin raivo, että puhelinmyyjä "valheellisesti"  kertoo nälkäpalkalla markkinoidun vitamiinin maksavan vähemmän kuin proviisorin ja apteekkarin palkat kattava tuote?

Puhelinmyyjänä, osa-aikaisenakin, ehtii havainnoida kansakunnan tilaa sen kaikilta tasoilta. Merkillepantavin yksittäinen oire on se, että 10 kuukauden vitamiiniannosta tarjotessa joka päivä kohdalle sattuu yksi tai useampi, joka epäilee josko elää tarpeeksi kauan syödäkseen koko annoksen! Ja ei pelkästään kuolemansairaita tai sairaalassa olevia, vaan yhtä hyvin kolme-nelikymppisiä yksinäisiä ihmisiä. Yhtäällä siis pelottavaa apatiaa ja toivottomuutta, toisaalla onneksi valtavaa toimeliaisuutta sekä työssä että vapaa-ajalla, ja kaiken kuorruttaa kiire. Toki tiedän, että kiire on suurelle osalle se hyvä tekosyy olla kuulematta mistä on kyse, ettei lankeaisi ostamisen pauloihin. Edes silloin, kun kyseessä on hyvinkin tarpeellinen päivittäishyödyke. 

Puhelinmyyjänä tiedän poistavani Suomi-koneen välystä, tehostavani kilpailua ja yksittäisten suomalaisten taloutta: ensiksi tarjoamalla paremman hinta-laatusuhteen tuotetta niille, jotka sen haluavat, ja toiseksi välttämällä toisten selkänahasta loisimista. Kuinka paljon helpompaa olisikaan jäädä odottelemaan työttömyysturvaa! Edellisten työsuhteiden perusteella sillä saisi pitkälle ajalle ylöspidon, jolla päihittää monen hoitoalan ammattilaisen perusliksat mennen tullen.

Provikkapalkkalaisena ja vain 2.50 euron takuutuntipalkalla (ja jonka alittaen fudut tulee aika pian) ammatillinen tähtäin on tietysti jossain muualla. Ensisijaiset ammatilliset innostukseni aiheet ja toinen osa-aikatyöni ovatkin yksityis- ja sijaisopetuksessa: puhelinmyynti on oivaa siedätyshoitoa, jolla lasten ja nuorten päähänpistot suhteellistuvat aika nätisti :D

Entäpä ne ensi vuoden kuntavaalit? Olen itsekin ehdokkaana: suuren osan puhelinmyyntiajasta voisi käyttää parempaankin tarkoitukseen, kuten kertomaan kaduilla ja toreilla miten Vihreiden homous-lähettiläät Toivola ja Haavisto kiertävät kouluja, miksi koulujärjestelmään ujutetaan ihan Opetushallituksen kautta gender-propagandaa ja mitä valveutunut kansalainen voi tehdä välttääkseen lapsensa moiselta aivopesulta.

Paras tapa tukea kampanjaani on tukea suomalaista työtä ja edistää kilpailua. Miksi siis odottaa pelolla, että puhelinmyyjä soittaa sinulle? Soita tai tekstaa sinä minulle, niin minä kyllä soitan sinulle! Asian jo tiedätkin, että osaat sitten varautua.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Puhelinmyynti, kuten pikavipitkin, tulisi lailla kieltää. Mene Muinonen sinäkin rehellisiin töihin mummoja ja pappoja huijaamasta.

Petri Muinonen

Mikä on sinun määritelmäsi "rehelliselle työlle"? Huijaaminen ei kuulu omaan puhelinmyyntityöhöni, muiden tekemästä työstä en sitten tiedä enkä vastaakaan.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Lisätään tähän vielä television "voittopotti"-tyyliset eläkeläisten kusetukset, niin alkaa olla lista valmis.

PS pidä linjat avoinna, soitan justkoht..

Petri Muinonen

Voittopotti kusettaa yhtä lailla kaikkia kouluttamattomia ja medialukutaidottomia, eikä vain osaa eläkeläisistä (joiden älyllisistä lahjoista sinä taidat vetää aika rankan yleistyksen)

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

En oikeastaan älyllisistä lahjoista ollut huolissani, vaan siitä jostain puuttuvasta solusta mikä tuntuu esim. omalta äidiltäni puuttuvan. Hän ihan oikeasti taitaa uskoa että kukaan toinen ei tiedä kaupunkia missä kaksi a-kirjainta, tahi mikä eläin alkaa oolla ja loppuu aahan.
No joo..hieman karrikoiden, mutta totuus kuitenkin että reilu 80nen soittelee sinne ja kenties kuvittelee että voittaa jotain?
Sivumennen sanottuna vielä, kymmeniä vuosia yliopistossa, kansainvälistä oikeutta sun muuta, vielä 70senäkin. Joten ei kyse kouluttamattomuudesta, tahi älyllisistä lahjoista. Hyväuskoisuudesta luultavasti ja siihen perustuu niin puhelinmyynnit, kun nämä "voittopotitkin":
Voittopotti ja "apple_eurolla"-huijarit yms. linnaan ja rahat jaettava huijatuille.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Paljonko sinulle maksetaan provikkaa per kauppa, t.s. kuinka monta kauppaa tuo takuupalkka kattaa?

Toimituksen poiminnat