Rahapeliyhtiöiden yhdistyminen – liian myöhään

Suomalaiset alkoivat pelata nettipokeria laajemmin noin 11.9.2001 alkaen – hauska yhteensattuma, että kv. pokerisivustoyhtiö perustettiin samalla päivämäärällä WTC-hyökkäysten kanssa.

Vasta 15 vuotta myöhemmin valtiolliset pelimonopolit nyt sitten yhdistettiin, kun nettipelien liikevaihtoa on valunut miljardi tai pari ulkomaille. Virallinen selitys: jotta olisi voimallisempaa ja houkuttelevampaa tarjontaa kotimaasta.

Naurettavaa räpellystä. Veikkauksen osalta homma voi vielä jotenkuten pysyä kasassa, kun eläkeläiset pelaavat sitä samaa mitä ovat iän kaiken pelanneet. Mutta ent. RAYn tontilla peliautomaattien lukumäärän räjähtänyt kasvu ja paisunut mainonta on kirkuvassa ristiriidassa sen kanssa, että saman monopolin pitäisi muka rajata haittapelaamisen ja peliriippuvaisten määrää.

Monopoli-pelleilyn rahapelien ympärillä voisi samantien lopettaa ja myydä kasino- yms- toiminnot useampivuotisin lisenssein parille kolmelle kansainväliselle toimijalle. Eri tahon hoitamana tarkastustoiminta ja ongelmapelaamistuki olisi uskottavampi.  Ja veroa tuotosta kerättäisiin sille kuuluisalle kansanterveydelle.

vantaaliittyyennemminkeravaankuinhelsinkiin
Vantaa

195
Sinisen tulevaisuuden kansanedustaja-ehdokas Uudenmaan vaalipiirissä
Lue vaaliajan blogiani - www.petrimuinonen.eu
(Puheenvuoro ei ole vielä palauttanut kirjoittajaoikeuksia)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu