Humanae vitae Ihmisarvoista elämää sikiöstä senioriin

Mikä voisi olla hyvä perustelu koiraverolle Vantaalla?

Perheemme kävi koiran kera lomalla Ranskassa. Pikkukaupunki yllät myönteisesti: keskusta-alueella koirankakkapussi-telineitä ja jätöksille tarkoitettuja roskiksia oli tiuhassa. Suomessa talvi taltioi keräämättä jääneet jätökset kevääseen. Itse en ole koskaan jaksanut närkästyä noista jätöksistä; en edes silloin kun koiraa ei vielä ollut.

Silti niitä mielensä pahoittajia ajatelleni: suurempi toimija voisi hankkia pussit jätöksiä varten keskitetysti. Oli se toimija sitten kaupunki tai kilpailutettu yksityinen toimija (näitä varmasti löytyisi pieniäkin!), Vantaa voisi maksattaa ranskalaisen mallin mukaisen palvelun järjestämisestä koiraveroa vaikkapa 50€ vuodessa. Ainakin näillä tiuhemmin asutuilla kaupunkikeskusten alueilla.

Viime vuosina olen saanut todistaa hienosti aidattujen koirapuistojen perustamista ympäri Vantaata. Remontit ja ylläpito tietysti maksaa ja olisin siitä valmis maksamaan itsekin ainakin jotain erikseen. Koiranomistajille, tai heidän lemmikeilleen, osoitetut palvelut kun eivät mielestäni kuulu yhteisestä kukkarosta rohmuttaviksi.
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kävin juuri Uudessakaupungissa kävelyllä koirani kanssa. Pusseja ja roskiksia oli ehkä 100 metrin välein reitillä, jokaisessa sponsorin mainokset. Näytti olevan hotellia ja IT-palveluita. Ei koiraveroa.

Jotenkin mentaliteettiin tuntuu kuuluvan että jos jotain halutaan, se pitää panna verolla kerättäväksi.

Petri Muinonen

Hei, loistava idea! Mitä luultavimmin tuossa ranskalaisessa kaupungissakin järjestelyn kustantaminen perustui mainontaan, jotain ilmoittelua sielläkin taisi olla. Ei minulla ole mitään sitä vastaan, jos kaupallisille toimijoille annetaan toimintatilaa. Se vaan epäilyttää, että ovatko noita suuria mainostauluja kilpailutuksin voittaneet kv. jätit heti rynnimässä apajille; tässähän olisi pienyrittäjillekin se oma saumansa toimia.

Toimituksen poiminnat