Mikä voisi olla hyvä perustelu koiraverolle Vantaalla?

Perheemme kävi koiran kera lomalla Ranskassa. Pikkukaupunki yllät myönteisesti: keskusta-alueella koirankakkapussi-telineitä ja jätöksille tarkoitettuja roskiksia oli tiuhassa. Suomessa talvi taltioi keräämättä jääneet jätökset kevääseen. Itse en ole koskaan jaksanut närkästyä noista jätöksistä; en edes silloin kun koiraa ei vielä ollut.

Silti niitä mielensä pahoittajia ajatelleni: suurempi toimija voisi hankkia pussit jätöksiä varten keskitetysti. Oli se toimija sitten kaupunki tai kilpailutettu yksityinen toimija (näitä varmasti löytyisi pieniäkin!), Vantaa voisi maksattaa ranskalaisen mallin mukaisen palvelun järjestämisestä koiraveroa vaikkapa 50€ vuodessa. Ainakin näillä tiuhemmin asutuilla kaupunkikeskusten alueilla.

Viime vuosina olen saanut todistaa hienosti aidattujen koirapuistojen perustamista ympäri Vantaata. Remontit ja ylläpito tietysti maksaa ja olisin siitä valmis maksamaan itsekin ainakin jotain erikseen. Koiranomistajille, tai heidän lemmikeilleen, osoitetut palvelut kun eivät mielestäni kuulu yhteisestä kukkarosta rohmuttaviksi.
 

vantaaliittyyennemminkeravaankuinhelsinkiin
Vantaa

195
Sinisen tulevaisuuden kansanedustaja-ehdokas Uudenmaan vaalipiirissä
Lue vaaliajan blogiani - www.petrimuinonen.eu
(Puheenvuoro ei ole vielä palauttanut kirjoittajaoikeuksia)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu