Humanae vitae Ihmisarvoista elämää sikiöstä senioriin

Mahdollisuuksien tasa-arvo on holhoamista edullisempaa

Yksi tärkeimmistä mahdollisuuksien tasa-arvon tekijöistä on maksuton koulutus. 

 

Kun koulutuksesta haluaa ottaa hyödyn irti, saa toimeentuloa, ja viimeistään asumistuen avulla pärjää jo hyvin. Mahdollisuuksien tasa-arvoon nimittäin kuuluu myös mahdollisuus muuttaa työn perässä sen sijaan, että nillittää oman alan työn puutteesta Perä-Hikiällä. Mahdollisuuksien tasa-arvoon kuuluu myös mahdollisuus valita pitemmät työmatkat, jos työn saaminen sitä edellyttää.

 

Ihan jo peruskoulussa kerrotaan monista asioista mm. terveyteen ja sen ylläpitämiseen liittyen. Eli jos ei ole synnynnäisiä tai tapaturmasta johtuvia esteitä, terveydestään voi kukin pitää huolta. Silti Suomessa yhteiskunta kustantaa satoja erilaisia hoitoja tai interventioita vammoihin, sairauksiin,  riippuvuuksiin, jopa raskauksiin, jotka ovat seurausta välinpitämättömyydestä itseä tai toisia kohtaan - ja joilta välttyminen olisi täysin mahdollista hyödyntäen jo kerran koulun kautta kustannettua ja toteutunutta mahdollisuuksien  tasa-arvoa.

 

Kun hyvinv... anteeksi, siis holhousyhteiskunnan rahoitusvarmuus on jo toista vuosikymmentä raskaan velanoton varassa, voisimme herätellä poliittista keskustelua annettujen mahdollisuuksien ja niiden tuhlaamisen keskisestä suhteesta. Onko tarpeellista kustantaa verovaroista kivunlivitystä aikuisten ihmisten kokeiluihin hakata päätään seinään, johon jo niin moni on päätään hakannut, että tieto ja varoituksen sana siitä on jo koulukirjoissa?

 

Suomi on pitkälti vapaa maa. Joku on jossain sanonut, ettei vapautta ilman vastuuta. Suomessa sen sijaan yritetään tosissaan yritetään saavuttaa yksilön täysi taloudellinen kustannusvastuuttomuus. Ja mikäs on sitä tavoitellessa, jos  veronmaksaja siihen alistuu kustantaen typerehtimiset. 

 

Lepomäki peräsi taannoin poliittisen keskustelun rajojen avartamista runsaasti - ja nyt en siteeraa häntä - nykyisen hiekkalaatikkonahistelun ulkopuolelle. Yleensä ilmaisen rahanjakamisen kritiikki nostaa paskamyrskyn. Toivon niin käyvän.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat