Humanae vitae Ihmisarvoista elämää sikiöstä senioriin

Kaikki blogit puheenaiheesta Keynesiläinen talousoppi

Mainitaanpa nousukaudella ja ennen vaaleja herra Keynes

Keynesiläinen taloustiede yleensä mainitaan laman iskiessä, tehdäänpä poikkeus. On vielä ymmärrettävissä, että valtion budjettipolitiikkaa ei muuttuisi nousu- ja laskukausien vaihteluiden mukaan. Sitä on erittäin vaikea ymmärtää, että talouspolitiikan pitää olla täysin päinvastaista, kuin suhdanteita tasoittava talouspolitiikka. 

Mihin keynesiläisyyden perääminen katosi, kun talouskasvu heräsi?

Politiikassamme toimii niin vasemmalla kuin oikeallakin tahoja, joille budjettiylijäämä, -tasapaino tai edes kohtuullinen alijäämä eivät ole tavoiteltavia asioita. En "taho" enempää kuin toimijakaan ole; sanonpahan  mielipiteenäni, että talouden tasapainoon pyrkiminen on tavoittelemisen arvoista. Sen jälkeen tavoittelemisen arvoista olisi julkisen talouden (kunnat ja kuntayhtymät mukaanlukien) velan alentaminen alle 60%:iin bruttokansantuotteesta.

Musta Marxilainen

Toverinna Kaukinen joskus intoutuu Marxilaisia haukkumaan mihin on joitakin ihan historiallisia syitäkin. Minua ei kiinnosta menneisyys vaan nykyisyys ja siksi tutkinkin pimeän puolelle loikannutta Marxilaista.

Juhanna Vartiainen vaatii työvoiman tarjonnan lisäämistä. Tämä tuntuu aika älyttömältä maassa jossa on 20% työvoimasta työttömänä ja koko talous käy alikapasiteetilla. Perustelu on kuitenkin järkevä ja pohjautuu vankkaan Marxilaiseen teoriaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä