Humanae vitae Ihmisarvoista elämää sikiöstä senioriin

Kaikki blogit puheenaiheesta Luterilaisuus

Kasvatuksellinen vikakoodi numero 1. Suomessa .

Jeesuksen Vuorisaarnassa (luvut 5-7) kohdassa Matt 7:12: "Kaikki minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille" ja Luukkaan evankeliumissa (Luuk 6:31) on: "Niin kuin te tahdotte ihmisten tekevän teille, niin tehkää te heille". Tämä toimii "suljetuissa" uskonnollisissa seurakunnissa . Pienemmissä vastavuoroisissa yhteisöissä jne. Mutta koska jokaisella ihmisellä on oma NAPA . Sen varaan on täydellistä itsetuhoista typeryyttä luottaa isossa maailmassa . Ilmaisen palvelun ottajia nimittäin riittää .

Entäpä jos uskontoakin olisi muutettava ?

Olen aika usein miettinyt mitä keinoja on puuttua ihmisen uskomukseen. Se kuinka aitoa se onkin tulee kokeilla uudella  maahantulolailla.

Katolisempi kuin luulit / kirja-arvostelu

Sain hiljan onnekseni mahdollisuuden arvostella Emil Antonin kirjoittaman kirjan.

Ryhdistykäämme, Eurooppa ja Suomi!

Maailman ja erityisesti Euroopan ja siinä Suomen elämänmeno on melko epävarmalla ja turvattomalla perustalla. Miksi tähän on jouduttu ja miten tästä päästään ulos? Tätä kysyy jokseenkin jokainen ihminen, niin minäkin. Yritän tässä hahmottaa tilannetta lähtökohtana Suomen ja suomalaisen etu ja toivon saavani mahdollisilta lukijoiltani valaisua ja talutusta eteenpäin.

Uusi maailmanjärjestys kehkeytymässä

Arvoliberalismi, poliittinen liberalismi ja aito moniarvoisuus

Yhteisten asioiden hoitaminen (politiikka) ei voi olla oikeutetusti loputtoman moniarvoista, vaan kohtuuttomille käsityksille on asetattava rajansa. Samalla tarvitaan kuitenkin valmiutta ymmärtää hyvinkin monenlaisia arvomaailmoja taustakatsomuksineen. Mitä vaikeampi kysymys on kohdattavana (kuten tasa-arvoinen avioliittolaki), sitä tärkeämpää olisi pitää kiinni näistä molemmista pyrkimyksistä.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä